Marvel Comics l-a inlocuit pe Omul Paianjen in seria Ultimate cu un nou super-erou, care este jumatate negru, jumatate hispanic, transmite CBSlocal. Miles Morales ii ia locul lui Peter Parker in seria de benzi desenate, dupa ce aceasta este ucis de dusmanul sau, The Green Goblin.

Miles MoralesFoto: Agerpres

CBSlocal precizeaza ca, in seria Ultimate, Parker este ucis de The Green Gobblin: "Niciun erou nu sta mort pentru prea mult timp. Peter Parker poate ca a disparut, insa un nou tanar ii calca pe urme: Miles Morales".

Potrivit informatiilor, Morales este un tanar super-erou jumatate afro-american, jumatate hispanic, care se lupta cu infractorii dupa ce a fost inspirat de moartea lui Parker. Noul erou are puteri diferite de cele ale Spider-Man, dar va pastra "simtul paianjenului" si abilitatea de a arunca panze de paianjen din maini.

"El este mai tanar decat Peter Parker, provine dintr-un mediu complet diferit, cu o viziune complet diferita despre lume", a afirmat Brian Michael Bendis, care scrie povestiri despre Spider-Man si alti eroi pentru Marvel din 2000. Bendis s-a declarat entuziasmat in legatura cu schimbarea: "Stau acum cu o multime de povesti legitime despre noul Spider-Man. Este cea mai buna veste pe care o poate avea un scriitor", a spus Bendis.

CBSlocal scrie ca nu exista informatii despre felul in care schimbarea rasei super-eroului va avea un rol in alegerea actorilor din filmele "Omul Paianjen" sau din muzicalul "Spider-Man: Turn Off The Dark".

DailyMail a afirmat ca aparitia noului super-erou "reflecta schimbarile rasiale in America". In plus, publicatia scrie ca realizatorii seriaului au declarat ca "in viitor, nu exclus ca Omul Paianjen sa fie homosexual".

Editorul-sef al Marvel, Axel Alonso, a negat ca introducerea unui Om Paianjen negru a fost doar "o miscare publicitara": "Credem ca cititorii se vor indragosti de Miles Morales in acelasi fel in care s-au indragostit de Miles Morales".

Cea mai noua revista din seria Ultimate Fallout apare miercuri. Seria Ultimate e diferita de celelalte serii realizate de Marvel, unde Parker continua sa lupte impotriva raului. "Ultimate exista intr-un univers paralel unde pot avea loc realitati complet diferite", a precizat Marvel.

Aventurile lui Peter Parker au debutat in 1962. Tanarul este muscat de un paianjen radioactiv, capatand puterea si agilitatea unei arahnide. Eroul a fost "ucis" in iunie 2011 de Marvel, o decizie care a socat fanii seriei.

In luna mai a acestui an, Superman, emblematicul super-erou american, a declansat furia in randul conservatorilor din Statele Unite dupa ce a decis sa renunte la nationalitatea americana pentru a deveni "cetatean al lumii".