Presedintele venezuelean, care s-a operat la sfarsitul lunii iunie de cancer in Cuba, a aparut luni cu capul ras la un consiliu de ministri, in cadrul caruia a dat asigurari ca tratamentul prin chimioterapiei isi face efectul, relateaza AFP.

Hugo ChavezFoto: Reuters

Intr-o vizibila buna dispozitie, Chavez a condus sedinta in care au depus juramantul noua noi ministri si a glumit in legatura cu noua sa infatisare, intr-o interventie transmisa de mai multe canale de televiziune.

"Acesta este 'noul meu look'," a spus el, explicand ca efectele chimioterapiei sunt vizibile si aceasta isi face efectul. "Chimioterapia este un tratament care ataca tot corpul si caderea parului este normala", a continuat el.

El anuntase ca a apelat la un frizer pentru a nu aparea partial chel.

Chavez, in varsta de 56 de ani, a revenit la Caracas pe 23 iulie, dupa ce a urmat la Havana o prima etapa a chimioterapiei dupa extirparea unei tumori canceroase. El a anuntat atunci ca vor fi necesare si alte etape de tratament preventiv, precizand insa ca, in urma analizelor, nu a mai fost depistata nici o celula canceroasa.

In ultimele saptamani a afirmat in mai multe randuri ca intentioneaza sa candideze pentru un al treilea mandat prezidential la alegerile din 2012.