O femeie din Iran care a fost orbita de un barbat din cauza ca nu i-a raspuns avansurilor amoroase l-a iertat pe atacatorul sau in ultima clipa, el evitand astfel sa fie orbit cu acid, transmite AP. Ameneh Bahrami urma sa toarne acid in ochii lui Majid Movahedi, ca pedeapsa, in conformitate cu legea islamica.

Imagini dramaticeFoto: Captura YouTube

Televiziunea de stat de la Teheran a difuzat imagini in care se vede cum Bahrami se afla in camera de operatie impreuna cu atacatorul sau. Mohavedi sta in genunchi, asteptand ca victima sa-i toarne acid in ochi.

In acel moment, Bahrami a spus ca il iarta si ca nu vrea sa-l orbeasca.

In imagini, Mohavedi poate fi vazut in timp ce plange si spune ca Bahrami este "foarte generoasa".

Movahedi a fost condamnat in 2008 pentru ca a aruncat un vas cu acid asupra lui Ameneh Bahrami, pe care a orbit-o. Femeia a cerut autoritatilor sa aplice vechea pedeapsa "ochi pentru ochi", in conformitate cu legea islamica.

In mai 2011, organizatia Amnesty International a cerut Iranului sa nu aplice sentinta, afirmand ca, "in ciuda atacului infrozitor suferit de Ameneh Bahrami, sa fii orbit cu acid este o pedeapsa cruda si inumana, similara torturii, iar autoritatile de la Teheran au o responsabilitate sub legea internationala sa se asigure ca acest lucru nu se va intampla".

Bahrami a declarat ca l-a intalnit pe Movahedi in 2002, cand mergeau la aceeasi facultate. Femeia sustine ca nu l-a remarcat pe tanar, pana in momentul in care acesta "nu s-a lovit de ea" de cateva ori, in mod intentionat.

Bahrami a declarat ca, in urmatorii doi ani, Movahedi a hartuit-o si a amenintat-o, cerandu-i sa se marite cu el, altfel "o va omori".

In noiembrie 2004, barbatul a urmarit-o pe Bahrami care pleca de la compania medicala unde lucra si i-a aruncat in fata un vas cu acid, orbind-o si provocandu-i rani grave la fata si la maini.

In urma cu doi ani, intr-un interviu pentru CNN, victima a marturisit ca a avut nevoie de peste 12 operatii estetice, adaugand insa ca inca se imagineaza ca va fi mireasa intr-o zi.

Atentie, imagini dramatice!