Marea Britanie solicita o presiune internationala mai puternica asupra Siriei, inclusiv din partea tarilor arabe, in cazul represaliilor pe care le exercita asupra protestatarilor, dar exclude interventia militara, a declarat luni secretarul de britanic de Externe, William Hague, citat de Reuters.

"Noi vrem sa vedem sanctiuni suplimentare ... Vrem sa vedem o presiune internationala mai puternica. Desigur, pentru a fi eficient, nu poate fi presiune doar din partea tarilor occidentale, ci si din partea natiunilor arabe, inclusiv Turcia, a declarat Haga intr-un interviu pentru BBC.

In acelasi timp, presedintele sirian Bashar al-Assad a laudat, luni, patriotismul armatei siriene, un simbol al "mandriei" nationale, cu ocazia aniversarii a 66 de la crearea sa, relateaza agentia oficiala de presa SANA.

"Salut fiecare (soldat), si il felicit cu ocazia aniversarii a 66 de ani de la fondarea armatei siriene (...) care isi apara drepturile in fata planurile agresive care ne vizeaza astazi si maine", a declarat presedintele intr-un discurs, citat de AFP.

"Voi toti reprezentati mandria noastra", a spus el.

"Sunt absolut sigur ca suntem capabili, cu clarviziunea poporului nostru si cu unitatea noastra nationala, sa invingem acest nou episod de conspiratie, bine urzit, care vizeaza impartirea Siriei ca un preludiu la divizarea intregii regiuni in state mici care se lupta intre ele lupta ", a insistat Assad.

Siria "refuza complotul," a spus el.