Unul dintre cei mai importanti interlopi din Israel, Francois Abutbul, a fost ucis sambata seara, dupa ce o persoana necunoscuta a tras mai multe gloante in directia sa, transmite ynetnews.com. Asasinatul a avut loc intr-o statie de benzina aflata pe autostrada de coasta din Israel, in apropiere de Netanya.

Politistii au declarat ca atacatorul, care se afla pe motocicleta, s-a apropiat de masina lui Abutbul, ce oprise la o pompa de benzina. Barbatul a deschis focul, dupa care a fugit.

Abutbul a fost grav ranit, fiind transportat la spitalul Laniado din Netanya, unde a murit.

ynetnews.com precizeaza ca unul dintre bodyguarzii lui Abutbul se afla in masina in momentul incidentului, insa a suferit doar rani usoare.

Potrivit presei israeliene, Abutbul a primit in trecut numeroase amenintari cu moartea si umbla mereu insotit de agenti de paza.

La locul incidentului s-au deplasat numerosi politisti israelieni, inclusiv comandantul politiei din Netanya, generalul-maior Ami Eshed.

Anchetatorii au gasit numeroase tuburi de cartuse la locul incidentului. Potrivit politistilor, Abutbul pare sa fi fost ucis de un "asasin profesionist".

ynetnews.com scrie ca si tatal lui Francois Abutbul, Felix, a fost omorat intr-un mod similar, in fata unui cazino din Praga, in 2002.