Ucigasul Anders Breivik a cooperat foarte bine cu anchetatorii, a anuntat politia sambata, care nu a dorit sa confirme informatiile aparute in presa potrivit carora acesta ar fi avut planuri sa atace si Palatul regal sau sediul Partidului Laburist, relateaza Reuters.

Prezentandu-se drept un cruciat anti-Islam, Breivik a recunoscut bombardarea de pe 22 iulie si atacul cu arma din insula Utoya, in care 77 de persoane au fost ucise, in mare parte tienri.

Politia a anuntat ca Breivik a fost interogat timp de 10 ore vineri. "Se explica bine si este mai mult decat dispus sa vorbeasca despre evenimente", a declarat procurorul Paal-Frederik Hjort Kraby intr-o conferinta de prea.

In manifestul pe care l-a publicat inainte de atacuri, ucigasul a explicat ca bomba cu ingrasaminte chimice pe care a folosit-o este complexa si dureaza mult sa o realizezi.

Autoritatile au afirmat ca Breivik a actionat cel mai probabil pe cont propriu si au pus la indoiala afirmatiile sale ca ar fi membru al Cavalerilor Templieri impreuna cu alte doua unitati din Norvegia si alte tari.