Doi psihiatri norvegieni au fost insarcinati cu efectuarea expertizei psihiatrice a lui Anders Behring Breivik, extremistul care a marturisit ca a comis atentatele de saptamana trecuta din Norvegia, pentru a determina daca acesta este responsabil din punct de vedere penal, a anuntat vineri politia, citata de AFP.

Cei doi experti vor trebui sa definitiveze raportul "pana in 1 noiembrie", a declarat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, intr-o conferinta de presa.

Anders Behring Breivik, care si-a asumat responsabilitatea dublului atac soldat cu 76 de morti, este interogat vineri pentru a doua oara de politisti, la cartierul general al politiei din Oslo.

"Vom trece in revista precedentul interogatoriu, care a fost foarte lung, de peste 50 de pagini. Trebuie sa spuna daca mentine ce a declarat si nu va fi nicio confruntare", a spus procurorul.

In primele ore ale audierii de vineri, comportamentul lui Anders Behring Breivik a fost similar celui de la primul interogatoriu, descris de anchetatori drept "rece".