Comandantul militar al rebelilor libieni care lupta pentru inlaturarea lui Muammar Gaddafi, generalul Abdel Fattah Younes, a fost ucis joi seara, a anuntat Consiliul National de Tranzitie al rebelilor, potrivit Daily Telegraph. Younes era banuit de legaturi cu fortele pro-Gaddafi si au existat zvonuri potrivit carora ar fi fost eliminat chiar de rebeli.

Liderul militar al rebelilor, Abdel Fattah YounesFoto: Reuters

Generalul a fost ucis impreuna cu alti doi consilieri. El fusese interogat de rebeli in aceeasi zi, iar surse din cadrul consiliului au declarat ca erau multi care si-au exprimat dezacordul cu Younes, care in trecuta a fost apropiat de Gaddafi.

Insa Mustafa Abdul-Jalil, liderul Consiliului National de Tranzitie, neaga ca Younes ar fi fost ucis de rebeli. "Va rog sa nu dati atentie zvonurilor pe care fortele lui Gaddafi incearca sa le imprastie in randurile noastre".

Abdel Fattah Younes a facut parte dintr-un grup implicat in lovitura de stat din 1969 care l-a adus la putere pe Gaddafi si a fost ministru de interne pana cand a dezertat la inceputul revoltelor din februarie.

Jalil l-a numit pe Younes "unul dintre eroii revolutiei din 17 februarie".

In timpul zilei de joi, rebelii au anuntat ca au preluat controlul unui oras de importanta strategica, Ghazaya, langa granita cu Tunisia, precum si al altor orase si sate din zona.

In acest moment, rebelii controleaza estul Libiei de la baza lor din Benghazi si orasul port din vest, Misrata, in timp ce Gaddafi inca are puterea in vest, inclusiv in capitala Tripoli.