Serviciile de informatii americane au concluzionat intr-un raport clasificat, anul trecut, ca servicile secrete ruse sunt responsabile de explozia cu bomba care a avut loc la Ambasada SUA de la Tbilisi, Georgia, in luna septembrie, sustin doi oficiali americani, citati de Washington Times.

Un oficial american sustine ca in raportul servicilor secrete americane este specificat faptul ca servicile militare ruse au coordonat atentatele cu bomba. Un alt oficial care a consultat rezumatul de trei pagini al raportului sustine ca maiorul rus Yevgeny Borisov este mentionat o singura data in acest raport si ca numele sau e legat de atentatele cu bomba de la ambasada.

Oficialii americani au adaugat ca raportul sustine concluziile Ministerului de Interne georgian. Shota Utiashvili, director de informatii pentru Ministerul de Interne georgian, a declarat, intr-un interviu pentru Washington Times, ca explozia de la ambasada SUA a fost opera unui ofiter rus de informatii- maiorul Yevgeny Borisov.

Yevgeny Khorishko, un purtator de cuvant al Ambasadei Rusiei la Washington, a respins acuzatiile Georgiei de saptamana trecuta. "Toate aceste acuzatii sunt absolut false si nefondate", a spus el.