Etnicii sarbi au incendiat un post de control din nordul Kosovo, dupa ce oficiali din guvernul kosovar au declarat ca s-a recastigat controlul asupra a doua posturi, informeaza Reuters. La numai cateva ore de la incident, presedintele sarb Boris Tadic le-a cerut sarbilor kosovari sa opreasca violentele.

Oliver Ivanovic, secretarul de stat al Serbiei pentru Kosovo, a declarat ca nu au existat raniti, insa si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibile acte de violenta. "Un act de violenta da nastere la mai multa violenta. Mi-e teama ca o sa intram intr-o spirala a violentei", a mai spus Oliver Ivanovic.

Un ofiter de politie kosovar a fost impuscat in cap si a murit martea trecuta in urma ciocnirilor dintre politie si sarbi, acestia din urma opunandu-se eforturilor Kosovo de a prealua controlul asupra punctelor sale de frontiera. Acelasi punct de control a mai fost incendiat in 2008 de catre etnicii sarbi, dupa ce provincia Kosovo si-a declarat independenta. Presedintele sarb a cerut incetarea violentelor din Kosovo

Presedintele Boris Tadic le-a cerut sarbilor kosovari sa inceteze violentele, la numai cateva ore dupa ce etnicii sarbi au asaltat si au incendiat un punct de control din nordul Kosovo. "Huliganii care au declansat violentele nu apara nici poporul si nici Serbia. Oamenii trebuie sa inceteze violentele", a declarat presedintele sarb intr-un comunicat de presa.