Politia britanica a arestat miercuri un tanar de 18 ani, suspectat ca ar fi "purtatorul de cuvant" al grupurilor de hackeri Anonymous si LulzSec, anunta un comunicat al Scotland Yard, transmite AFP.

"Barbatul arestat este suspectat ca are legaturi cu ancheta internationala privind activitatile grupurilor de hackeri Anonymous si LulzSec, el folosind online pseudonimul "Topiary", care este prezentat drept purtatorul de cuvant al grupurilor", arata comunicatul politiei britanice.

Tanarul de 18 ani, al carui nume real nu a fost dezvaluit, a fost arestat pe insula Shetland (Scotia) si transferat la Londra.

FBI a anuntat martea trecuta arestarea a 16 persoane in SUA, in cadrul anchetei privind activitatile gruparilor de hackeri Anonymous si LulzSec, in timp ce politia britanica si cea olandeza au arestat alti cinci suspecti.

Grupul Anonymous a devenit cunoscut dupa atacurile informatice asupra site-urilor de plati online Visa si PayPal, ca raspuns la decizia acestora de a bloca transferurile de bani catre site-ul WikiLeaks.

Lulz Security, care s-a facut cunoscut initial prin atacuri impotriva site-urilor Sony si Nintendo, inainte de a ataca FBI si CIA, a reaparut, pe 18 iulie, spargand site-uri ale trustului News Corporation al lui Rupert Murdoch.

Hackerii de la Anonymous si LulzSec au promis joia trecuta, la doua zile dupa arestarile efectuate in SUA si Europa, ca isi vor continua lupta impotriva companiilor si guvernelor. Ei au sustinut, de asemenea, ca au spart securitatea retelei NATO si au pus mana pe mai multe documente confidentiale.