Cantareata britanica Amy Winehouse, decedata sambata la doar 27 de ani, si-a gasit in cele din urma odihna. In timp ce rezultatele autopsiei ei nu au raspuns la foarte multe intrebari, la ceremonia sa funerara privata au participat foarte multi prieteni care i-au spus la revedere si au fost alaturi de familia artistei.

Amy a fost incinerata marti dupa-amiaza, intr-un crematoriu din nordul Londrei, dupa o ceremonie privata la care au asistat circa 150 de persoane, spun martorii citati de presa internationala.

Tatal lui Amy, Mitch Winehouse, i-a adus un ultim omagiu si a povestit momente amuzante din copilaria ei. El a inceput prin a-i promite ca o va iubi mereu: "Noapte buna ingerul meu. Somn usor. Mami si tati te vor iubi mereu!".

La ceremonie a participat si regizorul Reg Traviss, ultimul iubit al lui Amy, pe care acesta o parasise de curand. Intr-un interviu pentru The Sun el a spus "Am pierdut-o pe draga mea, pe care am iubit-o foarte mult".

Blake Fielder-Civil, fostul sot al lui Winehouse nu a fost prezent. Executa o pedeapsa cu inchisoarea de 32 de luni pentru furt si ultraj.

Ceremonia privata a durat o ora si s-a incheiat cu piesa "So Far Away" interpretata de Carole King, una dintre melodiile preferate Amy. Intreaga congregatie a cantat.

Rudele indoliate au mers apoi la crematoriul Golders Green, unde trupul lui Amy a fost incinerat conform traditiei evreiesti. Dupa traditie, marti seara a inceput Shiva, ceremonia evreiasca de plangere a mortilor, care va dura doua zile.

Detinatoare a cinci premii Grammy, Amy Winehouse a murit la numai 27 de ani, la aceeasi varsta cu Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Brian Jones si Kurt Cobain.

Rezultatele autopsiei nu au reusit sa lamureasca de ce a murit artista, dar sunt asteptate rezultatele toxicologice care dureaza intre doua si patru saptamani.