Printul Albert de Monaco si sotia acestuia, Charlene, au dat in judecata revista franceza L'Express, care, in urma cu o luna, a publicat zvonuri privind o presupusa tentativa a lui Charlene de a fugi in tara natala, Africa de Sud, cu cateva zile inaintea casatoriei celor doi, anunta AFP. Cuplul princiar acuza publicatia franceza de "atentat la viata privata" si publicarea de "informatii neadevarate".

Charlene si Albert de MonacoFoto: Reuters

Revista L'Express a scris in urma cu o luna ca Charlene Wittstock a plecat in graba catre aeroportul din Nisa, unde intentiona sa urce intr-un avion cu destinatia Africa de Sud, dupa ce ar fi descoperit ca viata privata a logodnicului sau "nu era asa de exemplara precum si-o imagina". Materialul afirma ca sud-africana, fosta inotatoare olimpica, a fost oprita de oficiali ai aeroportului. In plus, Albert si consilierii sai ar fi facut eforturi mari sa o convinga pe Wittstock sa ramana in Monaco si sa se marite cu printul.

"Palatul regal neaga oficial afirmatiile false publicate pe site-ul www.lexpress.fr", afirmand ca articolul a aparut "cu doar cateva zile inainte de nunta dintre Printul Albert si Domnisoara Charlene Wittstock". Palatul afirma ca "singura intentie a acestor zvonuri este sa afecteze in mod serios imaginea Suveranului, ca un rezultat al afectarii imaginii Domnisoarei Wittstock, stricand acest eveniment fericit", a fost raspunsul Casei Regale din Monaco.

Consilierul Printului Albert, Christiane Stahl, a spus, la acea vreme, ca cei doi logodnici au fost initial "profund dezamagiti" de articolul din ziar. "Apoi, cei doi s-au simtit afectati, insa nu pentru mult timp, deoarece ei stiu, in special printul, ca zvonurile sunt parte din viata lui. Dar cred ca dintre toate lucrurile pe care le-a auzit, acesta a fost mai dureros decat celelalte, deoarece este daunator, iar scopul zvonului este sa strice un eveniment fericit, nunta sa", a afirmat Stahl.

Printul Albert de Monaco si fosta inotatoare sud-africana Charlene Wittstock s-au casatorit pe data de 1 iulie.

Printul Albert al II-lea (53 de ani) se afla la prima casatorie.

Principatul Monaco este unul dintre cele mai mici state din lume. Situat pe Riviera franceza, este marginit din trei parti de Franta. Populatia statului este de circa 35.000 de locuitori.