O ferma din statul american Wyoming a devenit cea mai scumpa proprietate de vanzare in SUA, dupa ce a fost oferita la vanzare pentru 175 de milioane de dolari, transmite Forbes.com, preluata de YahooRealEstate. Pretul cerut pentru Jackson Land & Cattle il depaseste pe cel platit in martie 2011 de miliardarul rus Iuri Milner, care a cumparat, cu 100 de milioane de dolari, o casa in Silicon Valley (California) si cele peste 100 de milioane de dolari platite sptamana trecuta de Petra Ecclestone pentru proprietatea Spelling Manor, locuinta din Holmby Hills (California) a producatorului Aaron Spelling.

O proprietate valoroasaFoto: Captura YouTube

Ferma scoasa la vanzare se afla intr-o vale, in apropiere de orasul Jackson Hole, in districtul Teton (Wyoming). Cele 175 de milioane de dolari reprezinta un pret record in Statele Unite pentru o locuinta destinata unei singure familii.

Proprietarul fermei este Richard Fields, director executiv al Coastal Development, LLC, o companie specializata in dezvoltarea casinourilor.

Potrivit informatiilor, ferma are circa 700 de hectare de pasuni verzi, paduri de plopi, trei lacuri pline de pesti, un rau si cateva sute de hectare cu pamant irigat. Proprietatea are o priveliste "de vis" la Teton Range, din Muntii Stancosi.

Pe proprietate se afla o locuinta cu trei dormitoare (un fost grajd transformat), o casa de oaspeti cu patru dormitoare si doua apartamente pentru angajati.

Forbes.com scrie ca principala atractie a proprietatii o reprezinta centrul ecvestru in care sunt gazduiti 52 de cai. Centrul a fost conceput de arhitectul Jonathan Foote, care a folosit lemn, sticla si piatra adusa din Montana.

Compania imobiliara care se ocupa de vanzarea proprietatii a precizat ca eventualul cumparator "poate pescui, calari si vana, toate acestea la doar trei minute de centrul localitatii Jackson Hole”. In plus, Wyoming nu are o taxa pe venit sau pe proprietati, iar taxele imobiliare sunt scazute, fapt care a atras in zona numerosi miliardari (de exemplu, aici are o locuinta si Christy Walton, mostenitoarea Walmart).

Cumparatorul ranch-ului poate, de asemenea, sa imparte ferma in 35 de proprietati, pe care le poate vinde ulterior separat.

Vezi mai jos un material despre baza hipica de la Jackson Land & Cattle.