Ministrul francez al Agriculturii, Bruno Le Maire, a facut marti apel la "investitii masive" in agricultura din tarile in curs de dezvoltare pentru a lupta impotriva foametei, care face acum ravagii in Cornul Africii, zona afectata de o seceta severa.

"Singura modalitate de a evita aceste episoade de foamete (...), este sa facem investitii masive in agricultura locala," pentru a "sprijini agricultorii", "pastorii", "sistemele de irigatii" a spus ministrul, intervievat la radio Info Franta.

Ministrul a insistat de asemenea ca agricultura care a fost "prea mult timp neglijata", sa ajunga "in centrul agendei globale", in speranta ca tarile in curs de dezvoltare vor fi capabile sa fie autonome din punct de vedere al alimentelor.

Organizatia pentru Hrana si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite a convocat luni o intalnire de urgenta pentru a discuta despre criza din estul Africii, unde peste 11 milioane de oameni se confrunta cu foametea cauzata de cea mai grava seceta din ultimii 60 de ani.