​Productia electricitatii de origine nucleara va continua sa se dezvolte in intreaga lume, in ciuda accidentului de la centrala Fukushima, din martie anul acesta, spune seful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Yukiya Amano: "Cu siguranta numarul reactoarelor nucleare din lume va conrtinua sa creasca, chiar daca ritmul nu va mai fi la fel de rapid ca pana acum", potrivit AFP.

Directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica a facut aceste declaratii la finalul unei intalniri cu premierul japonez Naoto Kan, care a pledat pentru elimininarea progresiva a centralelor nucleare din Japonia, tara cu risc seismic extrem de ridicat.

"Unele tari, precum Germania, si-au revizuit politica in materie de energie nucleara, insa multe alte state cred ca au nevoie de reactoare nucleare, in special pentru a lupta impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera si a incalzirii climatice. In consecinta, este esential sa putem asigura securitatea instalatiilor nucleare", a incheiat seful AIEA.