Anders Behring Breivik, suspectul in cazul atacurilor mortale comise vineri in Norvegia, "se astepta sa fie ucis" luni in timpul transferului sau la sosirea la tribunal, potrivit avocatului sau, citat de AFP.

"El a spus de mai multe ori ca se asteapta sa fie ucis", a declarat avocatul sau, Geir Lippestad, pentru postul public de televiziune norvegian NRK, citat de Mediafax.

Norvegianul in varsta de 32 de ani, care a marturisit ca este autorul atentatului cu masina-capcana din centrul Oslo si al atacului armat de pe insula Utoeya, soldate cu 76 de morti, a fost plasat luni in arest preventiv de un judecator, dupa prima sa audiere in justitie.

"El nu a fost surprins, a luat lucrurile calm", a declarat Lippestad. Doi norvegieni au lovit vehiculul sau la sosirea la tribunal si l-au insultat, dar temerile sale de a fi ucis nu s-au materializat. Potrivit avocatului lui Anders Behring Breivik, clientul sau este intr-un decalaj complet fata de tara in care traieste.

"El are o perceptie asupra realitatii complet diferita fata de noi, ceilalti norvegieni", a declarat avocatul pentru NRK. "De exemplu, el crede ca tortura exista (in inchisoare) in Norvegia".