Fanii cantareatei britanice Amy Winehouse, gasita moarta sambata dupa-amiaza in locuinta sa din Londra, o comemoreaza nu numai prin asezarea unor buchete de flori in fata casei sale, dar si prin achizitionarea albumelor care au facut-o celebra, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Vanzarile albumului Back to Black si ale mai multor single-uri ei au crescut foarte mult de anuntarea la tragicului eveniment.

Al doilea album de studio al sau a reintrat in topul vanzarilor, pe locul 59, la cinci ani dupa lansarea initiala. Vanzarile albumului au crescut cu 37 ori de vineri pana sambata, conform datelor de la compania Oficial Charts. Vanzarile de single-uri au crescut de 23 de ori. Oficialii companiei se asteapta ca acestea sa creasca in continuare.

Fanii s-au inghesuit sa cumpere si melodiile "Back to Black" si "Rehab" care au ajuns pe locurile 81, respectiv 181, in topul vanzarilor de single-uri.

Familia le-a cerut fanilor sa-i respecte intimitatea

"Familia noastra este indurerata de pierderea lui Amy, o fiica, sora, nepoata minunata. A lasat un gol in vietile noastre. Ne-am adunat pentru a ne-o aminti si am aprecia daca am avea parte de intimitate in acest moment teribil", a transmis duminica familia regretatei artiste intr-un comunicat de presa.

Intre timp, anchetatorii investigheaza cauzele mortii lui Amy Winehouse. Politia a spus ca este prematur sa spuna de ce a murit Amy mai devreme de luni cand este asteptat rezultatul autopsiei.

Sunt cunoscute insa problemele artistei cu alcoolul si drogurile.