Un fost puscas marin american a recunoscut ca este vinovat de moartea a 11 femei, ale caror cadavre le-a conservat in casa si gradina sa din Cleveland (statul Ohio), relateaza AFP.

Procesul acestuia a durat trei saptamani, iar juriul Curtii Penale Ohio a dat verdictul dupa trei zile de deliberari. Lui Anthony Sowell i s-au adus 82 de capete de acuzare, printre care rapire, viol, profanarea de cadavre, furt si tentativa de omor.

El risca pedeapsa cu moartea, juratii urmand sa pronunte sentinta in 1 august.

In pledoariile lor, procurorii au sustinut ca fostul puscas marin, manat de un apetit sexual greu de controlat, a ucis doar aceste femei, ale caror ramasite in descompunere au fost gasite in gradina si casa sa in timpul arestarii sale din octombrie 2009.

Victimele erau sarace, de culoare si uneori traind pe strazi, ceea ce explica oarecum de ce disparitia lor a trecut neobservata.

Dupa mai multe marturii ramase fara urmari, politia a decis intr-un final sa perchezitioneze casa lui Sowell, dupa ce o femeie le povestise ca in septembrie 2009 a fost atrasa de acesta in casa lui, a violat-o si a incercat sa o stranguleze inainte de a o elibera.

Un miros insuportabil i-a condus pe politisti spre cele doua cadavre aflate in descompunere pe un pat de la etajul al doilea.

Dupa saptamani de cautari in preajma casei, alte opt corpuri au fost descoperite in casa si gradina sa, precum si un craniu pus intr-o galeata.

Anthony Sowell, de 51 de ani, a fost arestat pe strada.