​Un detinut inchis in Dixon, statul american Illinois, a depus o plangere impotriva autoritatilor federale si statale, in care afirma ca a fost arestat pe nedrept, iar drepturile sala civile au fost incalcate in repetate randuri, transmite postul WBBM. Johnathan Pinney (26 de ani) solicita ca despagubiri sa primeasca propria sa tara.

Pinney se afla in prezent in inchisoare, pentru acte de violenta.

Intr-o plangere de 18 pagini depusa la tribunal, el solicita sa primeasca o bucata de pamant ce are suficient teren arabil pentru 5.000 de persoane, care vor constitui "populatia sa viitoare". Alaska ar fi "acceptabila", a scris el.

De asemenea, detinutul solicita 50 de miliarde de dolari, "emanciparea de Statele Unite" si "recunoasterea ca o suveranitate straina cu imunitate diplomatica", "un tratat de neagresiune intre natiunea mea si cea a SUA si ONU", precum si permisiunea de "a accesa toate progresele stiintifice realizate de institutiile americane", inclusiv cele ale unor "locatii secrete", precum Aria 51.

WBBM a scris ca Pinney nu este la prima initiativa excentrica. In 2008, in timpul unui proces in care a fost propriul sau avocat, s-a prezentat la tribunal cu fata machiata precum solistul Alice Cooper.

In 2006, in timp ce se afla internat intr-un azil psihiatric, el a muscat un ofiter de politie din Ottawa. Pinney a fost condamnat atunci pentru agresiune.

Barbatul a fost arestat din nou in 2010, dupa ce a refuzat sa paraseasca o proprietate si a amenintat sa bata un baiat in varsta de 14 ani.