Un nou guvern a fost investit joi in Egipt, in incercarea de a raspunde criticilor potrivit carora guvernul nu a fost destul de hotarat in reformarea clasei politice cerute de protestatarii care au daramat regimul lui Hosni Mubarak, relateaza CNN.

In fruntea guvernului interimar se afla Essam Sharaf, sub conducerea consiliului militar aflat la putere din februarie, dupa renuntarea lui Mubarak.

Sharaf s-a aflat sub o presiune dura din partea protestatarilor care au ocupat in permanenta Piata Tahrir din Cairo, care au fost nemultumiti de faptul ca guvernul este prea apropiat de fosta conducere.

Cabinetul investit joi include fete noi in mai multe posturi cheie, inclusiv la portofoliul finantelor si afacerilor externe. Un reformator, Hazem Beblawi, a fost numit ministru de finante si vicepremier.

Pe de alta parte, la justitie si la interne ministrii au ramas aceiasi. Expertii cred ca acest lucru va duce la noi proteste in zilele urmatoare, desi ministrul de interne a efectuat peste 600 de concedieri in randul oficialilor de top din politie.