Politistii din New York au reusit sa destructureze o retea de prostituate de lux, ce oferea servicii sexuale unor clienti bogati de pe Wall Street, transmite Reuters. Potrivit procurorilor, clientii plateau deseori si cate 10.000 de dolari pentru orgii sexuale, unde se consuma si cocaina.

Autoritatile din metropola americana au anuntat ca au pus sub acuzare 17 persoane. Procurorul Charles Hynes a spus ca "afacerea prostitutiei de lux este extrem de profitabila", adaugand ca, in ultimii trei ani, reteaua a castigat peste sapte milioane de dolari.

Hynes a declarat ca, deseori, clientii plateau si cate 10.000 de dolari pe noapte pentru serviciile oferite de prostituate. Clientii erau "toti exclusivisti, proveniti din lumea financiara. Oameni cu bani".

Potrivit informatiilor, reteaua se numea High Class NY si functiona non-stop. "Cartierul general" se afla intr-o cladire din Brooklyn, iar patronii afacerii (Mihail Yampolsky si sotia sa, Bronislava), detineau mai multe pagini de Internet (discreteclub.com, cupiddirect.com si angelofyourchoice.com). Ei se foloseau de companii false si de o serie de coduri atunci cand vorbeau la telefon cu clientii.

De asemenea, afacerea era popularizata pe site-uri precum Craigslist si backpage.com.

Procurorii afirma ca reteaua de prostitutie angajase chiar o firma de avocatura ce incheia contractele de munca pentru fete, care se prezentau drept "modele".

Prostituatele cereau intre 400 si 3.600 de dolari pe ora pentru serviciile oferite. Rechizitoriul sustine ca, de multe ori, clientii primeau de la prostituate cocaina si alte stupefiante.

In afara de sotii Yampolsky, procurorii au mai pus sub acuzare inca 15 persoane, intre care doi investitori. Acestia finantasera afacerea cu 700.000 de dolari fiecare.

Daca vor fi gasiti vinovati, acuzatii sunt pasibili de 25 de ani de inchisoare.

Procurorii au precizat ca multi dintre clienti ar putea fi obligati sa plateasca amenzi de 250 de dolari si sa participe la programe educationale concepute special pentru clientii prostituatelor.