Fiica lui Dominique Strauss-Kahn, Camille, a fost audiata luni, in calitate de martor, in cadrul anchetei cu privire la acuzatiile de tentativa de viol depuse de ziarista Tristane Banon impotriva fostului sef al FMI, a declarat marti o sursa judiciara citata de AFP.

Anne Sinclair (stanga) si Camille Strauss-Kahn parasind tribunalulFoto: Agerpres/AP

Camille a fost audiata luni de anchetatorii de la Brigada de suprimare a delincventei impotriva persoanei (BRDP), a precizat sursa, confirmand o informatie difuzata anterior de postul de radio RTL.

Camille Strauss-Kahn era o prietena a lui Tristane Banon pe vremea cand s-ar fi produs faptele, iar mama sa, Brigitte Guillemette, este nasa tinerei fete.

Brigitte Guillemette, fosta sotie a lui Dominique Strauss-Kahn, a fost la randul sau audiata de anchetatori, vineri.

Biroul Procuraturii din Paris a deschis la inceputul acestei luni o ancheta preliminara pe marginea unei plangeri penale depuse de ziarista Tristane Banon impotriva lui Dominique Strauss-Kahn. Femeia il acuza pe fostul sef al FMI ca a incercat sa o violeze, in 2003.

Mama lui Tristane Banon recunoaste ca a avut o relatie sexuala cu DSK

Anne Mansouret, mama ziaristei care il acuza pe DSK de tentativa de viol, a declarat luni, in fata politistilor, ca a avut o relatie sexuala "consimtita, dar brutala" cu fostul presedinte al Fondului Monetar International, dupa cum scrie L'Express.

Audierea ei in acest dosar a durat sase ore, timp in care aceasta a sustinut afirmatiile fiicei sale.

Relatia sexuala s-ar fi consumat intr-unul din birourile OCDE, la Paris, unde DSK fusese numit, in 2000, consilier special al secretarului organizatiei. Anne Mansouret era atunci prietena cu Brigitte Guillemette, fosta sotie a lui DSK si mama a lui Camille Strauss-Kahn.

De ce a pastrat tacerea atat de mult timp? Anne Mansouret spune ca s-a gandit mult in ultimele doua luni. A decis sa depuna marturie pentru a contracara portretul facut lui Dominique Strauss-Kahn de prietenii sai: seducator inveterat, afemeiat, da. Capabil de violenta, exclus.

La 65 de ani, dupa o viata amoroasa implinita si trei casnicii, Anne Mansouret il descrie pe DSK drept un pradator care nu incearca sa se faca placut, ci sa ia, care se comporta cu "obscenitatea unui mercenar". Potrivit acesteia, la DSK nevoia sexuala declanseaza un proces de dominatie.