Fortele speciale americane vor invata regulile rudimentare de macelerie pentru a se integra mai bine in radul populatiei afgane, relateaza AFP. Comandamentl de operatiuni speciale a lansat saptamana trecuta pe Internet un concurs pentru formarea a 132 de militari americani in domeniul "macelariei" adaptate la cultura islamica.

Ideea este simpla: pentru a se integra mai bine in mediul lor, soldatii trebuie sa fie capabili sa omoare un animal, sa recunoasca un muschi de o coasta si sa pregateasca mese pentru afgani.

In afara de sacrificarea animalelor si de activitatile de macelarie, firma selectionata "va trebui sa ii invete sa foloseasca ustensile si ingrediente din bucataria afgana si sa pregateasca o masa afgana autentica, sa gateasca in stilul si modul la care se asteapta batranii satului", detaliaza anuntul, publicat de blogul specializat Danger Room.

Bineinteles, ea va trebui sa ii invete pe militari "metoda de sacrificare halal".

Pentru ca o carne sa fie conforma cu legea islamica, ea trebuie supusa unui ritual drastic. Animalul trebuie strangulat fara a fi anesteziat in prealabil, sa aiba capul intors catre Mecca si actiunea trebuie facuta de un musulman.

Cursul ar urma sa dureze trei zile.