Sean Hoare, fost reporter la News of the World, care a spus ca Andy Coulson, fost redactor-sef al tabloidului si apoi consilier al premierului britanic David Cameron, stia de practica interceptarii telefoanelor, a fost gasit mort, luni, in casa sa, informeaza presa internationala.

Politia spune ca inca nu se stie din ce cauza a murit Hoare, dar nu este un deces suspect, scrie The Guardian.

Hoare a spus intr-un 2010 intr-un interviu pentru New York Times ca practica interceptarilor ilegale ale telefoanelor era larg raspandita la News of the World si chiar incurajata de catre Coulson.

El a explicat atunci ca Andy Coulson incuraja angajatii sa intercepteze convorbirile celebritatilor in cautarea de subiecte senzationale, exclusive.

Hoare fusese concediat de News of the World din cauza problemelor sale cu bautura si cu drogurile.

Intre timp, miliardarul australian Rupert Murdoch urmeaza sa fie audiat marti in cazul scandalului interceptarilor telefonice ilegale in care este implicat tabloidul News of the World, detinut de compania lui Murdoch. Parlamentul britanic a cerut în mod oficial audierea lui Murdoch şi a fiului acestuia, preşedintele News International.Totodata, este asteptata la audieri si Rebekah Brooks, director general la News International, filiala britanică a News Corporation.