Insurgentii talibani au dat publicitatii o inregistrare video ce prezinta executia a 16 pakistanezi ce fusesera capturati luna trecuta intr-un raid desfasurat intr-o provincie din nord-vestul tarii, a declarat un purtator de cuvant al armatei din Pakistan, citat de New York Times. Unul dintre militanti i-a acuzat pe cei 16 pakistanezi ca anul trecut au ucis sase copii, in districtul Swat.

Imagini dramaticeFoto: Captura YouTube

In imagini pot fi observati 16 barbati, care par sa fie politisti pakistanezi, ce stau aliniati unul langa celalalt, cu mainile legate la spate. In fata lor se afla patru insurgenti, ce au fetele acoperite cu esarfe, in timp ce in maini tin arme automate.

Unul dintre insurgenti vorbeste in pastuna, limba utilizata in nord-vestul tarii, in care ii acuza pe prizonieri ca au ucis sase copii in districtul Swat, intr-un incident care a avut loc anul trecut.

"Acestia sunt inamici ai Islamului care provin din Pakistan", declara talibanul, care a spus ca cei 16 sunt "murtards" (cei care au abandonat islamul). "Acesti pakistanezi sunt acum prizonierii nostri si vom razbuna moartea copiilor, facandu-le si lor acelasi lucru", spune talibanul.

Cei patru insurgenti trag apoi cu armele automate in cei 16 barbati, care cad la pamant. Unii dintre ei gem. Unul dintre talibani se apropie apoi de ei si le trage cate un glont in cap, pentru a fi sigur ca au murit.

Persoana care a realizat inregistrarea se plimba apoi pe langa victime, prezentand imagini din apropiere cu cei executati.

Niciun grup taliban nu a revendicat pana in prezent uciderea celor 16 pakistanezi.

Oficialii pakistanezi au anuntat luna trecuta ca sute de talibani din Afghanistan au trecut granita in Pakistan si au atacat, la 1 iunie, un post de politie din Barawal, in provincia Khyber-Pakhtunkhwa. In timpul luptelor, au fost ucisi 28 de soldati pakistanezi si 45 de talibani.

Anul trecut, pe Internet a aparut o inregistrare video in care barbati in uniforme pakistaneze executa sase tineri in valea Swat. Armata pakistaneza a declarat ca filmul este un fals.

Atentie, imagini violente!