Fostul director al Fondului Monetar Internationale ar fi intretinut relatii sexuale cu trei femei in orele care au precedat presupusul atac asupra cameristei de la Hotelul Sofitel din Manhattan, scrie New York Post, citand un material din Le Point. Dominique Strauss-Kahn i-ar fi marturisit sotiei sale, jurnalista Anne Sinclair, ca are "trei amante". Fostul sef al FMI a fost arestat in 14 mai, la New York, dupa acuzatiile unei cameriste din metropola americana, care sustinea ca acesta a incercat sa o violeze. El a fost eliberat ulterior din arestul la domiciliu, insa justitia americana nu a renuntat la continuarea anchetei in dosarul in care fostul sef al FMI este acuzat de abuz sexual.

DSKFoto: Reuters

O prietena neidentificata al lui Sinclair a spus ca, inainte de declansarea scandalului din New York, DSK i-a marturisit sotiei sale ca are trei iubite. Intr-un interviu pentru Le Point, sursa afirma ca "asadar, nu era doar o amanta inainte de campania prezidentiala din Franta. Erau trei".

De altfel, presa americana a scris recent ca fostul director al Fondului Monetar International a petrecut cu o femeie cu cateva ore inainte de presupusul atac asupra cameristei de la Hotelul Sofitel, care a avut loc in mai. New York Post spunea atunci ca femeia ar fi "prietena" secreta a lui DSK, iar intalnirea dintre cei doi ar fi avut loc in aceeasi camera in care, ulterior, Strauss-Kahn ar fi agresat-o sexual pe angajata hotelului din Manhattan.

In plus, el ar fi incercat sa ataraga in camera si doua receptionere de la Sofitel, care insa au refuzat avansurile lui.

Potrivit declaratiilor prietenei lui Sinclair, aceasta nu a crezut niciodata ca sotul sau ar fi folosit altceva in afara de sarm pentru a seduce femeile. "Dominique nu a fost niciodata violent, cu nimeni. Chiar si cu copiii, niciodata nu i-a lovit. Este un seducator, nu un violator", le-ar fi spus Anne Sinclair unor prieteni, potrivit publicatiei Sunday Times of London.

De altfel, Strauss-Kahn ar fi avertizat-o pe Sinclair inainte de nunta: "Nu te marita cu mine. Sunt un vanator de fuste incorigibil". Ulterior, dupa ce ar fi inselat-o, DSK i-ar fi spus sotiei sale: "Te-am avertizat".

Fostul sef al Fondului Monetar International a fost arestat in 14 mai, la New York, dupa acuzatiile unei cameriste din metropola americana, care sustinea ca acesta a incercat sa o violeze. El a fost eliberat recent din arestul la domiciliu, insa justitia americana nu a renuntat la continuarea anchetei in dosarul in care fostul sef al FMI este acuzat de abuz sexual.

In ultimele zile, mai multe informatii aparute in presa de peste Ocean au pus sub semnul intrebarii credibilitatea victimei, iar acuzatiile la adresa lui DSK ar putea fi abandonate.

Saptamana trecuta, unul dintre avocatii sai a declarat ca procurorii americani ar putea renunta in orice moment la acuzatiile formulate impotriva lui Strauss-Kahn, fara vreo legatura cu urmatoarea convocare in fata justitiei.