Secretarul de stat american Hillary Clinton soseste luni in India, pentru o vizita de 3 zile, la scurt timp dupa triplul atentat de la Bombay, care a facut 19 morti si peste 100 de raniti, miercurea trecuta. Atentatul nu a fost pana acum revendicat, iar autoritatile nu au inca nicio pista serioasa in acest caz.

Hillary Clinton este asteptata luni in India, ea avand programata,marti, o intalnire cu premierul Manmohan Singh.

India a salutat, saptamana trecuta, decizia SUA de a suspenda o parte importanta din ajutorul sau militar pentru Pakistan. Mai concret, SUA a anuntat ca va retrage 800 de milioane de dolari din ajutorul militar acordat Pakistanului, tara considerata "un aliat important in combaterea terorismului". Totusi, relatiile dintre cele doua tari au fost afectate de raidul care a dus la uciderea lui Osama bin Laden, in conditiile in care regimul pakistanez a regretat capturarea si uciderea acestuia, iar atacurile americane cu drone au provocat multe probleme in randul pakistanezilor.

India a inghetat procesul de pace cu Pakistan dupa atentatele de la Bombay, din noiembrie 2008, coordonate de un comando islamist si soldate cu moartea a 166 de oameni. India a acuzat gruparea Lashkar-e-Taiba (LeT) din Pakistan ca a orchestrat aceste atentate, antrenand suspendarea dificilelor discutii de pace bilaterale intre New Delhi si Islamabad.