Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala au primit un telefon surpriza de la presedintele american Barack Obama, care a glumit cu ei spunandu-le ca "el a sunat sa comande o pizza", transmite BBC.

Presedintele Barack Obama a apelat vineri Statia Spatiala Internationala, pentru a-i felicita pe membrii echipajului de pe naveta Atlantis, aflata in ultima misiune in spatiu.

"Acesta este presedintele Obama, cu cine vorbesc?", a intrebat el. Dupa ce echipajul s-a prezentat, presedintele american a glumit: "Ciudat, pentru ca eu doar sunam sa comand o pizza, nu ma asteptam sa ajung in spatiu".

Intr-o nota mai serioasa, liderul american le-a spus apoi astronautilor ca este mandru de "realizarile lor extraordinare" si le-a multumit pentru implicarea in programul spatial.

Naveta Atlantis a fost lansata, pe 8 iulie, de la Centrul spatial Kennedy din Florida, in cea de-a 135-a misiune a NASA in cadrul programului spatial american realizat cu ajutorul rachetelor, care a inceput in urma cu 30 de ani.

Navetele americane - Discovery, Endeavour, Atlantis si prototipul Enterprise - urmeaza sa ajunga in muzee din Statele Unite, dupa sfarsitul actualei misiuni, la 21 iulie. In cele 134 de misiuni desfasurate pana in prezent, cele cinci navete au dus in spatiu 355 de astronauti.

Dupa incheierea programului spatial al NASA, singura metoda de a mai ajunge la SSI va fi utilizarea navetelor spatiale rusesti Soyuz.

Prin incheierea asa-numitului "shuttle program", lucru anuntat de presedintele Barack Obama in 2010, peste 9.000 de persoane vor fi disponibilizate.