Un om de afaceri olandez si-a realizat visul vietii sale: a construit o replica identica cu Arca lui Noe. Avand 150 de metri lungime, barca din lemn a fost construita pe un santier naval dezafectat situat de-a lungul raului Merwede la Dordrecht ( sudul Olandei). Constructia sa a inceput in 2008.

"Vrem sa vorbim oamenilor despre Dumnezeu", a declarat pentru AFP Johan Huibers, protestant, in varsta de 52 de ani: "Am vrut sa construim ceva pentru a explica Biblia concret".

Barca, construita de vreo cincizeci de oameni, angajati si voluntari, are dimensiunea exacta cu cea mentionata in Vechiul Testament: 300 coti lungime, 30 inaltime si 50 latime.

"Lemnul este de pin adus din Suedia, care este cel mai apropiat de cel de "rasinoase" pe care Dumnezeu i-a cerut lui Noe sa-l foloseasca", a declarat Johan Huibers.

Circa 1.600 animale din plastic de marime naturala importate din Filipine vor fi imbarcate in curand pe nava care cantareste aproximativ 3.000 de tone.

"Muzeul Bibliei" este programat sa fie deschis pentru vizitatori pana la sfarsitul anului

Nava va pluti pentru inceput inn apele Olandei.O copie a dormitorul lui Noe va fi instalat la bordul navei, unde vor mai fi o sala de teatru, un restaurant si un spatiu pentru conferinte. Pe vapor vor putea urca pana la 1.500 de persoane.

Pe nava va fi macinata faina din care se va face "painea biblica". Pe peretii navei, picturile murale amintesc de pasaje din Vechiul Testament.

Ideea i-a venit in urma unui cosmar pe care Johan Huibers l-a avut in 1992. A visat ca Olanda a fost inghitita de Marea Nordului. "A doua zi am cumparat o carte despre Arca lui Noe, si in acea noapte, stand pe canapea cu copiii mei, am citit si am spus: "Aceasta este ceea ce vom face".

Omul de afaceri a spus ca a imprumutat 3 milioane de euro la banca, ca primeste un imprumut de 500 de euro pe an la biserica din orasul lui si a primit "o donatie de 100 de euro" de mama lui in varsta de 93 de ani.