Fostul sef al organizatiei extremiste al-Qaida, Osama bin Laden, ucis in Pakistan in data de 2 mai de catre un comando american, planifica un alt atentat asupra Statelor Unite odata cu aniversarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie, dezvaluie joi publicatia Wall Street Journal.

Citand oficiali americani sub acoperirea anonimatului, ziarul economic scrie ca s-au gasit "informatii" despre acest fapt in resedinta in care a trait bin Laden in Pakistan, dar nu exista nicio dovada ca aceasta "conspiratie in curs de formare", ar fi fost pusa in aplicare.

"Bin Laden si seful sau de operatiuni, Abd al-Rahman Attiyah, a avut un schimb de opinii cu privire la componenta echipei care sa conduca atacul, bin Laden sistematic respingand nume sugerate de catre domnul Rahman,", spune articolul citand oficiali americani.

Aceeasi sursa mai spune ca notele si inregistrarile confiscate de armata SUA in zilele de dupa raidul din 2 mai arata ca bin Laden planifica mai multe atacuri impotriva Statelor Unite si a altor obiective de occidentale.

Articolul adauga faptul ca bin Laden a vrut sa loveasca orase mari din SUA, inclusiv Los Angeles, precum si trenuri si avioane, si mentioneaza date simbolice pentru aceste atacuri precum 4 iulie sarbatoarea nationala a Statelor Unite sau aniversarea a zece ani de la 11 septembrie, in toamna aceasta.