In urmatorii ani, la Moscova vor apare aproximativ 50 de hoteluri plutitoare, cu o capacitate totala de 5000 de camere. Primele vor fi deschise chiar in cursul acestui an, scrie publicatia electronica BFM.ru. Ele vor fi construite pe baza vechilor barje si vapoare si vor stationa de-a lungul falezelor.

Piata RosieFoto: Agerpres

Hotelurile plutitoare nu sunt o noutate pentru Moscova, unde inca din 2003 functioneaza un astfel de complex pe baza navei Aleksandr Blok.

In opinia expertilor, „amplasarea unor asemenea hoteluri permite organizarea lor in locuri centrale pentru atrageea mai multor turisti, care s-au plictisit de camerele standard din hoteluri traditionale si cauta ceva nou”.

Specialistii Jones Lang LaSalle Hotels au mari dubii in ceea ce priveste capacitatea acestor hoteluri de a atinge ocupabilitate maxima. „La Moscova nu exista un deficit de cazare, iar daca exista, numai in hotelurile de calitate. De aceea, aceste obiective trebuie sa vizeze exclusiv turistii. La Mosova cererea este concentrata cu precadere pe turismul de afaceri. Iar pe perioada verii, nivelul de ocupapibilitate este intotdeauna mai scazut la Moscova. In plus, hotelurile plutitoare au, de regula, camere extrem de mici”.