Un atacator sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva intr-o moschee din orasul Kandahar, in sudul Afghanistanului, in timp ce credinciosii il comemorau pe fratele asasinat al presedintelui Hamid Karzai, transmite Reuters. Cel putin patru oameni si-au pierdut viata in atentat. Ahmed Wali Karzaï, fratele mai mic al presedintelui afgan, a fost ucis marti la Kandahar, intr-un atac revendicat de talibani, care l-au calificat drept "cel mai mare succes al lor" din acest an.​

In atacul de joi a fost ucis seful consiliului religios din provincie, impreuna cu alte trei persoane. Cel putin 11 oameni au fost raniti in atac, care a avut loc in momentul cand credinciosii se rugau pentru Ahmed Wali Karzaï.

Postul de televiziune Tolo TV a anuntat ca o a doua explozie a avut loc in apropiere de moscheea din Kandahar, insa nu a oferit detalii.

Ahmed Wali Karzaï, fratele mai mic al presedintelui afgan, a fost ucis marti la Kandahar. El era unul dintre cei mai influenti oameni din zona de sud a Afganistanului, dar si un personaj controversat, acuzat adesea de implicare in traficul de droguri.

Ahmed Wali Karzaï a fost ucis in propria locuinta, de un membru al garzilor sale de corp.

Asasinarea fratelui presedintelui afgan a fost revendicata de talibani, care au calificat-o drept "cel mai mare succes al lor" din acest an.