Procurorii americani ar putea renunta in orice moment la acuzatiile formulate impotriva lui fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, fara vreo legatura cu urmatoarea convocare in fata justitiei, a declarat, miercuri, unul dintre avocatii fostului director FMI, citat de AFP.

"Decizia de a renunta la urmarirea penala se afla in mana procurorului si se poate lua oricand," a declarat William Taylor, la o conferinta de presa la Washington.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn si procurorul Cyrus Vance au anuntat luni amanarea pentru 1 august a urmatoarei audieri, programate initial pentru 18 iulie.

Apararea spera ca acuzatiile sa fie retrase pana la aceasta data, de vreme ce acuzarea nu are nevoie de o audiere publica pentru a renunta la acuzatii. Decizia poate fi anuntata si printr-o simpla scrisoare adresata judecatorului, sustin avocatii lui DSK.

Taylor a mai spus miercuri ca Strauss-Kahn nu intentioneaza sa pledeze vinovat pentru nici unul dintre cele sapte capete de acuzare formulate impotriva sa.

Fostul director FMI a fost arestat la 14 mai la New York, dupa ce o camerista de la hotelul Sofitel a afirmat ca a fost violata de acesta.