Cinci soldati francezi si un civil civil afghan au fost ucisi miercuri in urma unui atac sinucigas impotriva unui convoi militar, in provincia Kapisa, la nord-est de capitala Kabul, anunta AFP.

Insurgentii talibani au revendicat atentatul printr-un SMS trimis ziaristilor de la AFP.

Alti patru soldati francezi si trei civili afghani au fost de asemenea grav raniti, potrivit unui comunicat al presedintiei franceze.

Acest atac intervine la o zi dupa vizita surpriza efectuata de presedintele Nicolas Sarkozy in aceasta provincie, unde a anuntat retragerea unui sfert din soldatii francezi - respectiv o mie de oameni - prezenti in Afghanistan pana la sfarsitul lui 2012.

In 23 iunie, presedintele Barack Obama anuntase si el retragerea unei treimi din contingentul american pana in vara lui 2012, respectiv 33.000 de oameni.

Inainte de vizita lui Sarkozy, un soldat francez in varsta de 22 de ani a fost ucis, al 64-a de la inceputul interventiei franceze, la finele lui 2001.

In ciuda prezentei a aproape 140.000 de soldati ai fortei internationale, talibanii nu au incetat, in ultimii ani, sa-si intensifice gherila iar insurectia s-a intins acum pe intreg teritoriul tarii.