Un pasager agresiv, care a provocat aterizarea de urgenta a unui aparat comercial ce efectua un zbor intre Chicago si Frankfurt, a fost imobilizat de pasageri, transmite FoxNews. Sauditul Saleh Ali S. Alramakh, cunoscut si sub numele de Saleh Ali S. Alramaleh, trebuie sa raspunda in prezent unor acuzatii federale.

Pasagerul agresivFoto: Captura woio.com

Barbatul in varsta de 21 de ani, originar din Riad, este acuzat ca a impiedicat echipajul aparatului sa-si desfasoare munca in conditii normale.

Incidentul a avut loc vinerea trecuta, in timpul zborului 944 al companiei United Airlines intre Chicago si Frankfurt.

Potrivit FBI, sauditul a mers in toaleta aeronavei si a folosit un aparat electronic, in timp ce echipajul facea ultimele pregatiri inainte de decolarea de pe aeroportul din Chicago. Initial, el a refuzat sa asculte instructiunile insotitorilor de zbor, care i-au cerut sa inchida aparatul si sa se intorca la locul sau.

Intr-un final, el s-a intors la scaunul sau, insa, dupa cateva minure, s-a ridicat din nou si s-a apropiat de un insotitor de zbor "intr-o maniera beligeranta, agresiva".

"Alramakh a vorbit tare, a recurs la injuraturi, apropiindu-si fata la cativa centimetri de fata insotitoarei de zbor. Aceasta i-a cerut in cateva randuri sa se retraga, insa, in schimb, Alramakh a impins-o in peretele aeronavei", a anuntat FBI.

In acel moment, un pasager a intervenit, l-a imobilizat pe barbat si a ajutat echipajul sa-l lege pe saudit. Potrivit informatiilor, Alramakh a continuat sa-i loveasca si sa-i scuipe pe cei din jurul sau.

Avionul a aterizat de urgenta pe Hopkins International Airport din Cleveland.