Armata pakistaneza poate functiona si fara ajutor financiar extern, a declarat luni purtatorul sau de cuvant, in replica la anuntul americanilor de suspendare partiala a ajutorului militar acordat Pakistanului, relateaza AFP.

Purtatorul de cuvant al Armatei, generalul Athar Abbas, a adaugat ca pentru moment Islamabadul nu a primit "nicio notificare oficiala sau comunicare" legata de acest subiect.

Secretarul general la Casei Albe, William Daley, a anuntat, duminica, ca Washingtonul a decis sa suspende o parte a substantialului ajutor militar acordat Pakistanului, aliatul sau in lupta impotriva gruparilor armate islamiste si a organizatiei al-Qaeda, dar relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat grav in ultima perioada.

"Nu am primit nicio notificare oficiala sau comunicare asupra acestui subiect", a spus generalul Athar Abbas. "Dincolo de asta, Armata, astazi, ca si ieri, a condus cu succes ofensive utilizand propriile sale resurse fara niciun ajutor exterior", a precizat el.

Decizia americana se refera la suspendarea unui ajutor de circa 800 milioane de dolari din totalul de 2,7 miliarde de dolari pe care Statele Unite le varsa anual in contul Pakistanului.

O parte din aceasta suma este folosita pentru finantarea amplasarii a peste 100.000 de soldati pakistanezi de-a lungul frontierei cu Afghanistanul, bastion al talibanilor aliati cu al-Qaeda.