Peste 100 de persoane, inclusiv multi copii, au pierit fara indoiala in naufragiul unui vas de croaziera pe Volga, in republica rusa Tatarstan, au spus luni serviciile de urgenta considerand ca sunt sanse mici de a se mai gasi supravietuitori.

"Sansele de a gasi supravietuitori sunt foarte mici", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta citat de agentia de stiri Interfax.

Cele mai recente estimari arata ca la bordul navei Boulgaria se aflau196 de persoane, dar aceasta nu avea dreptul sa ia mai mult de 120 de persoane. S-a dovedit ca cel putin douazeci de oameni au urcat fara bilet.

Cel mai recent raport emis luni dimineata arata ca sunt 80 de supravietuitori.Boulgaria s-a scufundat duminica in jurul orei 10:00 GMT, in Tatarstan, la aproximativ 800 de km est de Moscova.

Serviciile de urgenta spun luni ca nu mai poate fi vorba de operatiuni de salvare ci de recuperarea a cadavrelor.

Supravietuitorii intervievati de televiziune Rossia24, au denuntat lipsa pe vapor a unor indicatii privind masuri de securitate:

"Nu a existat niciun indiciu despre locul unde se afla vestele de salvare", a declarat o femeie care a spus ca a scapat de la moarte printr-o fereastra in timp ce nava se scufunda.

Boulgaria, construit in 1955 in Cehoslovacia, a trezut in luna iunie de o inspectie tehnica care confirma ca vasul era in masura sa navigheze, a declarat Ministerul rus al Transporturilor. Expertii intervievati de catre mass-media rusa, au argumentat insa ca acest tip de vapor era depasit si nu putea sa reziste mai mult de cateva minute pe o cale navigabila majora.