Sapte "curatatori de mine", ce fusesera rapiti miercuri in vestul Afghanistanului, au fost decapitati, a anuntat politia afgana duminica, transmite AFP. Acestia faceau parte dintr-un grup de 28 de genisti ce au fost rapiti intr-un district afgan din provincia Farah, unde insurgentii talibani lanseaza numeroase atacuri.

"Sapte dintre curatatorii de mine au fost decapitati. Am recuperat cadavrul unuia dintre ei, in timp ce restul cadavrelor se afla in posesia batranilor din triburi", a declarat Mohammad Ghaws Malyar, adjunctul sefului politiei din provincia Farah.

Pana in prezent, nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru rapirea si uciderea genistilor, care fac parte din Demining Agency for Afghanistan, o organizatie umanitara afgana cu sediul in Kandahar.

Malyar a spus ca soarta celorlalte persoane rapite in districtul Bala Buluk nu este cunoscuta.

AFP precizeaza ca, dupa invadarea Afganistanului de trupe internationale, in 2001, bande criminale si insurgenti talibani au rapit deseori zeci de afgani si straini, insa cei mai multi dintre acestia au fost eliberati dupa plata unor recompense sau in schimbul eliberarii unor prizonieri.

Intr-un incident similar ce a avut loc in decembrie, 18 afgani ce lucrau pentru Centrul de detectare a minelor au fost rapiti in provincia estica Khost. Ei au fost eliberati dupa o zi, dupa o operatie de comando realizata de fortele afgane si cele din ISAF.