Un vas de agrement ce transporta peste 170 de persoane s-a scufundat duminica in fluviul Volga, din Rusia, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, citat de Reuters. O persoana a murit, in timp ce 84 au fost salvate dupa naufragiul navei "Bulgaria".

Pana in prezent a fost recuperat un cadavru. Initial, autoritatile au anuntat ca 61 de persoane sunt date disparute, dupa ce vasul "Bulgaria" s-a scufundat in jurul pranzului, in apropiere de localitatea Siukeievo, din regiunea Tatarstan. Ulterior, Ministerul pentru Situatii de Urgenta a afirmat ca 167 de persoane au fost salvate, pentru a corecta apoi la 84 cifra supravietuitorilor.

"Nu stim inca de ce s-a scufundat. La bordul ambarcatiunii erau 140 de pasageri si 33 de membri ai echipajului", a declarat Marat Rakhmatullin, de la Minsiterul rus pentru Situatii de Urgenta.

Oficialul a adaugat ca unii dintre supravietuitori au fost salvati de echipajul unei barci ce trecea prin zona. La fata locului au actionat un elicopter si doua nave specializate in salvari de urgenta.

Vasul se indrepta spre capitala regiunii, Kazan, aflata la circa 830 de km est de Moscova. Nava s-a scufundat la circa trei km de tarm, intr-o zona unde adancimea este de circa 20 de metri.

RIA Novosti afirma inital ca 78 de persoane au fost salvate, iar 94 sunt date disparute.

Politia rusa a anuntat ca a deschis o ancheta in acezt caz.