Cel putin 20 de persoane au fost ucise dupa ce barbati inarmati au atacat vineri un bar aflat in localitatea Monterrey din Mexic, au afirmat autoritatile locale, citate de AFP. In ultimii ani, orasul mexican a fost scena unor confruntari sangeroase intre diferitele carteluri de droguri, care incearca sa-si impuna suprematia pe contrabanda cu stupefiante si traficul de droguri spre Statele Unite.

Masacru in MexicFoto: Reuters

Potrivit informatiilor, cel putin 15 persoane inarmate au mers cu doua camionete si o masina la barul "El Sabino Gordo", unde au inceput sa impuste clientii prezenti in local.

"Pana in prezent, am gasit 17 cadavre in interiorul barului si inca trei in afara lui", a declarat un oficial de la biroul procuraturii locale. Martorii au afirmat ca atacatorii au ciuruit si o taraba unde se comercializa mancare, omorand trei persoane care se aflau in apropiere.

AFP scrie ca barul atacat se afla pe o strada dintr-un cartier cunoscut pentru viata de noapte.

Orasul mexican a fost in ultimii ani scena unor confruntari sangeroase intre diferitele carteluri de droguri, care incearca sa-si impuna suprematia asupra contrabandei cu stupefiante si a traficului spre Statele Unite.

Tot vineri, autoritatile au descoperit 11 cadavre cu urme de gloante in Chalco, o suburbie a capitalei mexicane.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 37.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Comisia Nationala pentru Drepturile Omului (CNDH) a precizat intr-un raport recent ca, incepand din 2005, a inregistrat circa 523 de incalcari ale drepturilor omului, intre care asasinate, atacuri, rapiri si arestari arbitrare.