Un agent din serviciul de informatii din Afghanistan a ucis sambata doi soldati din coalitia internationala si l-a ranit pe un altul, informeaza Reuters. Incidentul a avit loc la o baza militara a fortelor straine din Afghanistan, in regiunea Panjshir, o zona considerata "relativ linistita" pana in prezent.

Seful politiei din zona, generalul Qaseem Junglebagh, a spus ca agentul "a scos pistolul, a deschis focul si a impuscat mortal doi soldati din PRT (echipa de reconstructie din provincie). El l-a ranit pe un altul, care insa a deschis focul si l-a ucis pe agentul din NDS (Directoratul National de Securitate)".

Potrivit informatiilor, agentul afgan, care lucra in Kabul, se afla in valea Panjshir din motive personale. El a inceput sa se certe cu soldatii din coalitia internationala.

Conducerea International Security Assistance Force (ISAF) a confirmat ca a existat "un schimb de focuri" in Panjshir, care a provocat "un numar de victime in randul ISAF".

ISAF a refuzat sa ofere detalii, insa un responsabil local a spus ca soldatii ucisi erau americani.

Schimbul de focuri de sambata se adauga altor incidente similare, in care soldati NATO au fost atacati de membrii ai fortelor afgane de securitate.