Un taur a impuns in picior un australian "neglijent", care "a tachinat" animalul, in timpul cursei de vineri de la Pamplona, au anuntat organizatorii, citati de AFP. Festivalul San Fermin, care a debutat joi, cuprinde opt curse. Fiecare cursa incepe dimineata la ora 8.00 si se desfasoara de-a lungul unui traseu de 825 de metri.​

Cursa de la PamplonaFoto: Reuters

Potrivit informatilor, un taur ce cantareste jumatate de tona l-a impuns cu coarnele pe turist in femurul drept, dupa care l-a aruncat in nisipul arenei, in ultimele momente ale cursei de vineri din Pamplona, in nordul Spaniei.

Doctorii au trebuit sa intervina de urgenta, pentru ca victime pierdea mult sange. Starea sa de sanatate s-a imbunatatit, au afirmat medicii.

Festivalul San Fermin cuprinde opt curse. Fiecare cursa incepe dimineata la ora 8.00 si se desfasoara de-a lungul unui traseu de 825 de metri.

In cursa de vineri, sase tauri adulti si sase tineri au alergat pe strazile din oras, in uralele a mii de oameni. Potrivit informatiilor, dupa ce animalele au ajuns in arena, australianul a inceput sa alerge si sa sara in sus, agitandu-si bratele, in spatele unui animal ce cantareste jumatate de tona. In momentul in care taurul s-a intors spre ele, turistul a alunecat in nisip, iar animalul l-a impuns in femur si l-a aruncat in sus.

Turistul a reusit sa scape dupa ce alti participanti la cursa au distras atentia taurului.

"Omul a fost neglijent, a facut un lucru rau, pe care nu trebuia sa-l faca", a declarat purtatoarea de cuvant a festivalului.

Atentie, imagini violente!

Potrivit acesteia, alte trei persoane au suferit rani la fata si la spate in timpul cursei. Joi, in prima zi a festivalului, au fost ranite alte patru persoane.

In timpul cursei de la Pamplona, mii de persoane incearca sa se fereasca din calea a sase tauri, care sunt eliberati pe strazile din oras. Taurii sunt condusi spre arena din oras, fiind ucisi in timpul coridelor desfasurate in timpul dupa-amiezii. Carnea lor e servita ulterior in restaurantele din oras.

Din 1911, 15 oameni au murit in timpul curselor cu tauri, iar anual 200-300 de persoane sunt ranite.

Festivalul se incheie pe 14 iulie.