O furtuna de nisip "uriasa" a afectat marti seara localitatea Phoenix, din statul american Arizona, reducand mult vizibilitatea si determinand intarzierea a sute de zboruri, transmite Huffington Post. Vanturile puternice au indoit copacii si au lasat fata curent mii de locuitori din regiune.

Imagini dramatice in ArizonaFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor, norul de praf care a afectat zona Phoenix a provenit de la o furtuna care a afectat in cursul dupa-amiezii zona Tucson, deplasandu-se apoi spre nord, prin desert.

National Weather Service a anuntat ca, inainte de a lovi orasul Phoenix, norul de nisip avea o inaltime de peste 3.000 de metri, dupa care a scazut la circa 1.500 de metri.

Meteorologii au declarat ca furtuna a fost "semnificativa", acoperind centrul orasului la miezul noptii. Vanturi puternice, de aproape 100 km/h, au insotit norul de nisip, care a afectat nu doar orasul Phoenix, ci si Avondale, Tempe si Scottsdale.

Furtuna face parte din sezonul musonic din Arizona, care, in mod traditional, incepe la mijlocul lunii iunie si dureaza pana la 30 septembrie.

KNXV-TV a relatat ca circa 8.000 de locuinte din Salt River Project au ramas fara curent.

Potrivit Federal Aviation Administration, toate decolarile de pe aeroportul din Phoenix au fost intarziate pentru o ora.