Uniunea Europeana a votat pentru interzicerea importurilor tuturor semintelor si boabelor din Egipt pana pe 31 octombrie, dupa ce un lot de seminte de schinduf din aceasta tara a fost identificat ca cea mai probabila sursa a cazurilor de contaminare cu E. coli enterohemoragica din Europa, relateaza Reuters.

Un raport al anchetatorilor UE a legat semintele importate de doua epidemii cu E. coli, bacteria care a infectat peste 4.100 de oameni - una concentrata in Germania, care a dus la moartea a 49 de persoane, cealalta in orasul francez Bordeaux, unde s-au inregistrat cateva zeci de cazuri si un deces.

"Raportul publicat astazi ne-a determinat sa retragem anumite seminte egiptene de pe piata UE si o interdictie temporara asupra importurilor a tuturor semintelor si boabelor din acea tara", a declarat comisarul european pe sanatate, John Dalli.

UE nu a identificat compania producatoare. Toate semintele de schinduf exportate catre Europa incepand cu 2009 de aceasta companie trebuie retrase, testate si distruse, potrivit Comisiei.