Primarita orasului filipinez Davao si-a luat un concediu de cinci zile dupa ce l-a lovit in fata pe un politist local, care refuzase sa amane punerea in aplicare a unui ordin judecatoresc privind demolarea unui cartier de colibe unde locuiesc circa 215 familii, transmite LiveLeak. Unii politicieni de la Manila au condamnat actiunea Sarei Duterte-Carpio, altii sustin insa ca ea nu trebuie sanctionata.

Femeia, suparata pe serifFoto: Captura LiveLeak

Orasul Davao este in plin proces de reconstructie, dupa inuntatii devastatoare.

Sara Duterte-Carpio a cerut politistului Abe Andres o amanare cu doua ore a ordinului judecatoresc de demolare, pentru a avea timp si finalizeze o actiune umanitara desfasurata in favoarea familiilor nevoiase. Demolarea cartierului a avut insa loc dupa programul stabilit, lucru care a enervat-o pe primarita.

Dupa ce s-a certat cu Andres, femeia si-a pierdut cumpatul si l-a lovit pe ofiter peste fata de cateva ori, incidentul avand loc in fata camerelor de luat vederi.

Presedintele Senatului, Juan Ponce Enrile, a declarat ca Duterte-Carpio trebuie sanctionata pentru actiunile sale, afirmand ca politistul nu avea ce sa faca si trebuia sa respecte ordinul

judecatorilor. Alti politicieni si-au exprimat insa sustinerea pentru primarita, afirmand ca eforturile sale de a-i proteja pe saraci sunt de remarcat.

Primarita a spus ca incidentul "nefericit... nu a fost cel mai bun moment din viata mea".

Procurorii au deschis o ancheta si urmeaza sa decida daca o trimit in judecata pe Sara Duterte-Carpio.