​Hugo Chavez, aflat in acest moment in convalescenta dupa ce a fost operat din cauza unei tumori canceroase, va avea parte de "o mare victorie" in lupta cu boala, a declarat liderul cubanez Fidel Castro, bun prieten cu Chavez: "Pot sa afirm fara nicio ezitare ca rezultatele in lupta sa cu boala sunt impresionante, iar acest lucru inseamna o mare victorie pentru Venezuela", a scris Fidel Castro pe site-ul sau oficial (www.cubadebate.cu), potrivit AFP.

UPDATE: Hugo Chavez s-a reintors luni in Venezuela, dupa aproape o luna petrecuta in Cuba, unde a fost operat din cauza unei tumori canceroase. Anuntul a fost facut de insusi Hugo Chavez, printr-un apel telefonic la televiziunea publica din Venezuela, potrivit AFP.

Fidel Castro a criticat, cu aceasta ocazie, campania "oligarhilor venezueleni" aflati in slujba "imperiului american" (Statele Unite - n.red.), care, in opinia sa, profita de problemele de sanatate ale lui Hugo Chavez.

Hugo Chavez (56 de ani) se afla in Cuba de pe data de 8 iunie, fiind operat din cauza unei tumori canceroase. Numele spitalului unde a fost efectuata interventia chirurgicala si unde este ingrijit Chavez nu a fost facut public.

Problemele de sanatate risca sa puna in pericol dominatia politica a lui Hugo Chavez, in conditiile in care in Venezuela sunt programate, anul viitor, alegeri prezidentiale.