Presedintele venezuelean Hugo Chavez a recunoscut joi ca a suferit o interventie chirurgicala pentru inlaturarea unei tumori canceroase in Cuba, dar a asigurat ca recuperarea sa se desfasoara bine, intr-un mesaj citit la Havana si difuzat de posturile de radio si de televiziune venezueleana, potrivit AFP.

"Analizele au confirmat existenta unei tumori cu celule canceroase care a necesitat o a doua operatie si eliminarea completa a tumorii", a spus Chavez, declarand ca este increzator ca se va recupera total.

In mesajul citit joi, el a recunoscut ca a fost supus si unei a doua interventii chirurgicale, pentru inlaturarea tumorii. "A fost o interventie importanta, realizata fara complicatii, in urma careia evolutia este satisfacatoare. Urmez tratamente complementare pentru a combate diferitele tipuri de celule descoperite si sunt pe calea recuperarii depline", a spus Chavez.

Speculatiile referitoate la sanatatea sa s-au inmultit de cand Chavez a parasit Venezuela, acum trei saptamani, pentru ceea ce oficialii au numit "o operatie pentru un abces abdominal".

Venezuela a suspendat un summit regional al Comunitatii Statelor din America Latina si Caraibe programat pentru data de 5 iulie, fapt care a sporit zvonurile legate de starea de sanatate precara a presedintelui Hugo Chavez.

Presedintele venzuelan, in varsta de 56 de ani, a fost spitalizat de urgenta in data de 10 iunie, in timp ce se afla intr-o vizita oficiala la Havana, si a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaratiilor oficiale.