​Musulmanii fundamentalisti din Egipt au solicitat un boicot la adresa celui mai bogat om de afaceri din tara, dupa ce acesta a postat pe Twitter un desen in care Mickey Mouse avea barba si Minnie avea fata acoperita cu un val islamic, relateaza The Telegraph.

Naguib Sawiris si-a cerut scuze ulterior, spunand ca era doar o gluma: "Imi cer scuze oricui nu a considerat-o o gluma, m-am gandit doar ca este o imagine amuzanta, nu am intentionat sa fiu nerespectuos! Scuze". Desenul circula deja pe internet, inainte ca el sa il posteze pe contul sau de Twitter.

Insa 60.000 de de oameni s-au inscris pe pagini de Facebook in care acesta era condamnat, in timp ce 15 avocati ai miscarii Salafi, o secta islamica fundamentalista care a castigat influenta in Egipt in ultimii ani, au cerut procurorului general sa deschida un caz impotriva lui, pentru insultarea religiei.

Firma lui Sawiris, Orascom, detine cea mai mare companie de telefonie mobila din Egipt. Actiunile sale au cazut pe bursa dupa anuntul referitor la boicot.

Sawiris, care este crestin copt, a fondat un nou partid, Egipteni Liberi, pentru a solicita ca alegerile din septembrie sa fie facute pe o platforma liberala si laica. In trecut, omul de afaceri a declarat ca numarul tot mai mare de femei care poarta val l-a facut sa se simta strain in propria tara.

Pagina de Facebook "Si noi glumim, Sawiris", a avut urmatorul mesaj: "Daca esti cu adevarat musulman, boicoteaza produsele daca iti iubesti credinta. Da mai departe mesajul, trebuie sa taiem limbile celor care ne defaimeaza religia".