​Armata sud-coreeana va crea o scoala universitara pentru a forma studenti care sa poata combate atacurile informatice lansate de Phenian, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, citat de AFP.

Scoala va fi deschisa in 2012, in parteneriat cu Universitatea Korea. Va avea circa 30 de studenti pe an si formarea la nivel inalt va dura 4 ani.

In timpul cursurilor, studentii vor invata sa pareze virusii informatici, sa se pregateasca psihologic impotriva atacurilor cibernetice si sa combata tehnic aceste atacuri.

Armata va plati pentru formarea acestor studenti, care vor deveni ulterior ofiteri si care vor trebui sa ramana in serviciu 7 ani.

Coreea de Nord este banuita de detinerea unei echipe de elita de informaticieni, insarcinati cu desfasurarea atacurilor contra sistemelor informatice ale vecinului din Sud.

In mai, autoritatile de la Seul au acuzat armata ca a lansat un atac ce a paralizat operatiunile uneia dintre cele mai mari banci din Coreea de Sud, dupa ce, in martie, precum si in urma cu 2 ani, a acuzat Phenianul de atacuri cibernetice la adresa agentiilor guvernamentale si institutiilor financiare.